2021-09-06 09:57Pressmeddelande

Två dagar med halländsk film

Gul färgplatta med grip i svart och texten "11-12 september 2021, Halmstad - Hallands filmfestival med PLAY".

Varmt välkommen till andra upplagan av Hallands filmfestival, en festival med visningar av filmer från halländska filmare i alla åldrar. Den röda mattan kommer vara utrullad, marschallerna tända och bubblet bubbla!

Hallands filmfestival med PLAY kortfilmstävling ger plats åt halländsk film i både det korta och längre formatet på vita duken. I programmet finns även seminarier och mingel som samlar Hallands filmbransch, filmnördar och framtidens filmskapare. Bland årets festivalgäster hittar du bland annat Gun Jönsson och Ami Ekström.

Filmare i alla åldrar har skickat in bidrag till PLAY kortfilmstävling, som också är regional uttagning till den nationella filmtävlingen för regissörer som är 16–26 år, Novemberfestivalen.

På vita duken och hemifrån

Det är fri entré och du är välkommen till Figarosalen på Halmstads Teater i mån av plats, eller som alternativ kan du följa livesändningen på webben ifrån din soffa. Beroende på rådande restriktioner räknar vi med att kunna släppa in 70–100 personer.

Den första dagen ägnas åt ett urval filmer, kurerat av Kultur i Halland – Film; kort-, lång- och dokumentärfilm från filmare med anknytning till Halland. Det blir också samtal med några av filmernas skapare.

Den andra dagen är det dags för PLAY kortfilmstävling, med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar. Filmer där regissören är 16–26 år tävlar om en plats i riksfinalen Novemberfestivalen.

I PLAY kortfilmstävling tävlar filmerna i någon av dessa kategorier:

• Lättvikt –15 år
  • Mellanvikt 16–19 år
  • Tungvikt 20–26 år
  • 27+

Årets jury för PLAY består av Johan Kuurne, filmfotograf, Ami Ekström, kortfilmskonsulent och Viktor Nyåker, regissör. Publiken får också tycka till och utser vinnare av "Publikens pris”.

I arrangörsgruppen för Hallands filmfestival ingår ungdomarna Anna Lundin, Nova Raask, Stella Rydholm Thal och Valdemar Wahlbeck, med stöd av Linnea Thunberg, Kulturproducent, Halmstads kommun och Annika Westerhult, ansvarig projektledare för festivalen, Kultur i Halland – Film.

När:

• Lördag 11 september kl 12.30–22.00
  • Söndag 12 september kl 10.00–ca 19.00, sedan eftermingel på Nolltrefem

Var:

Figarosalen, Halmstads teater.

Festivalen sänds live båda dagarna på webben, länkar till livesändningen hittar du på www.regionhalland.se/hallandsfilmfestival2021

Program: Bläddra i programmet och läs mer om filmerna

Annika Westerhult, Festivalansvarig, Kultur i Halland
E-post: annika.westerhult@regionhalland.se