2021-06-24 14:31Pressmeddelande

Semestra säkert i Halland

Man som letar aktivitet i mobilen med två pojkar. Fotograf: Alexander HallMan som letar aktivitet i mobilen med två pojkar. Fotograf: Alexander Hall

Halland är ett av Sveriges populäraste resmål och Region Halland förbereder sig på ännu en sommar med många besökare.

Pandemiläget har ljusnat under försommaren, där både smittan och antal sjukhusvårdade minskat och allt fler blivit vaccinerade mot covid-19. Samtidigt är läget fortfarande ovisst eftersom alla ännu inte vaccinerats och eftersom det finns smittsamma virusvarianter. Därför är det fortfarande viktigt att fortsätta följa de rekommendationer som gäller, både som ovaccinerad och vaccinerad.

- Vi vet att det kommer komma mycket folk till Halland och att vi samtidigt är många som är trötta på att följa de rekommendationer som finns säger kommunikationsdirektör Johanna Wiechel-Steier. Ju bättre vi är på att inte smitta varandra och att boka tid för vaccination när det är vår tur, desto snabbare kan vi komma ur pandemin och samhället öppnas upp.

Det är också viktigt att de som är här semestrar på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Även i år har Region Halland satsat på appen A day in Halland för att få gäster och besökare att sprida ut sig och hitta nya utflyktsmål och stränder - inte bara de mest välkända.

- Förra året arbetade vi mycket med att skicka ut varningar om trängsel, men i år kommer vi jobba mer proaktivt med appen för att hjälpa människor att planera bättre. Om vi ser att det väntas badväder kommer vi påminna om att välja någon annan än de mest kända stränderna, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland.

Appen är populär och har i dagsläget nästan 70 000 användare. Inför sommaren är den uppdaterad med nya tips, fler listor och bättre funktioner. Den mer proaktiva strategin för A day in Halland har tagits fram tillsammans med de halländska kommunerna

- Vi tror att allmänheten har lärt sig att ta hänsyn och fortsätter sprida ut sig på ett ansvarsfullt sätt och behöver därför inte jobba med varningar på samma sätt som förra sommaren. Men vi har en löpande dialog med Smittskydd Halland och de halländska kommunerna så om det skulle bli skarpt läge och behov uppstår så har vi möjlighet att gå ut med varningar via appen även i år, fortsätter Jimmy Sandberg.

- Läget ljusnar och den utvecklingen kan alla semesterfirare bidra gemensamt till, säger Johanna Wiechel-Steier. Appen ger både hallänningar och besökare fina chanser att upptäcka Halland tillsammans med en möjlighet att vara uppdaterade om hur man kan semestra på ett säkert sätt.

Kontakt:
Jimmy Sandberg, marknadsansvarig, Visit Halland
Jimmy.sandberg@regionhalland.se
076-0488182


Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.