2019-09-03 13:57Pressmeddelande

Reservkraft ur funktion på Hallands sjukhus Varberg

I samband med ett planerat prov av reservkraften vid Hallands sjukhus Varberg idag 3/9 startade inte systemen som avsett. Felsökning startades omgående.

Verksamheten har normal strömförsörjning, men vid ett strömavbrott finns inte full reservkraft att tillgå. Batteri-backup finns att koppla in till verksamhetskritisk utrustning vid eventuellt behov. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och har en beredskap för att vidta åtgärder vid strömavbrott.

Felsökning pågår. I nuläget kan inte en prognos lämnas när felet kan vara avhjälpt.

För mer information kring frågor om verksamheten vid Hallands sjukhus, Martin Engström, Hälso- och sjukvårdsdirektör. För frågor kring reservkraft och system, Sara Jakobsson, Fastighetschef.

Båda nås via Anna Stålnacke, Kommunikation Region Halland, 0729-86 72 41

kommunikationschef Närsjukvården