2020-10-14 12:00Pressmeddelande

Presskonferens: Influensakampanjen 2020/2021

Det blir en annorlunda influensavaccination i år på grund av pandemin. Vårdcentralernas drop in-mottagning ersätts med tidsbokning på 1177.se. Personer som är 65 år och äldre och medicinska riskgrupper prioriteras vaccin först, innan allmänheten erbjuds vaccination från den 1 december.

Från tisdagen den 20 oktober kan personer som är 65 år och äldre, gravida eller personer med någon sjukdom som gör att de drabbas hårdare av ett influensavirus boka tid för influensavaccination. Det finns tillgängliga tider från den 3 november, när den nationella vaccinationsstarten är.

På presskonferensen tar vi upp följande:

• Influensavaccination under pandemin – nytt för i år​
  • Hur blev förra säsongen? Hur påverkade pandemin?​
  • Hur går årets vaccination till på vårdcentralerna i Halland?​
  • Hur ser kommunernas ansvar ut?​

På presskonferensen finns följande intervjupersoner:
Maria Löfgren, bitr smittskyddsläkare
Anders Åkvist, regional chefläkare
Anna Rundberg, chef Närsjukvården Halland
Anna Gröneberg, MAS (medicinskt anvarig sjuksköterska) Kungsbacka

Varmt välkommen!

Tid: Måndag 19 oktober kl. 10.00
Plats: Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad, konferenssal Fataburen.

För mer information:
Anna Carlsson, kommunikatör Region Halland