2019-05-13 05:30Pressmeddelande

Nu släpps biljetterna till Change Music Festival

Profilbild för Change Music FestivalBeethoven

Change Music Festival har sina rötter i kammarmusiken men har nu etablerats som en arena även för folkmusik, jazz och dansDen 15–18 augusti är det återigen dags för den gränslösa festivalen som i år har temat Ikoner 

Ny spännande spelplats 

Kungsbacka och Varberg med omnejd utgör tillsammans med magnifika Tjolöholms slott festivalens spelplatser. I år görs ett nytt spännande nedslag när Naturum Fjärås Bräcka blir värd för konserten Naturmusik. Biljetterna till festivalen släpps onsdagen den 15 maj och kan köpas på turistbyråerna i Varberg och Kungsbacka samt på tickster.se och ticketmaster.se. Nytt för i år är att biljetter även säljs i Tjolöholms slottsbutik.  

Festivalen hyllar ikoner  

Festivalens konstnärlige ledare, Simon Crawford-Phillips, förra årets mottagare av Region Hallands kulturstipendium, tar oss i år med på en resa till ikonisk och oförglömlig musik med utgångspunkt Beethovens verk 

Medan den musikaliska världen förbereder sig för Ludwig van Beethovens 250 års jubileum nästa år vill vi ta chansen att hylla honom redan nu. Beethoven och hans arbete berör fortfarande människor över hela världen, säger Simon Crawford-Phillips.  

Det är inte bara Beethovens musik som kommer att framföras på årets Change Music Festival.  Beethovens jubileum fick Simon Crawford-Phillips att tänka på andra kompositörer, stycken och genrer som på sitt sätt lämnat ett starkt och meningsfullt avtryck i världen 

Vi vill uppmärksamma olika ikoner - globala, lokala, äldre och nutida. Årets festival kommer att bli ett tillfälle att uppleva deras storslagenhet, fortsätter Simon Crawford-Phillips. 

 Lovprisade artister 

De internationellt hyllade Kungsbacka Piano Trio och Stockholm  Syndrome Ensemble utgör festivalens musikaliska kraftkällor.  I år kan vi också lyssna till Varbergssopranen Karin Dahlberg, som är en av de medverkande när Beethovens 9:e symfoni spelas på Tjolöholms slott under söndagen.  

Hyllade dansaren Ida 'Inxi' Holmlund gör sin festivaldebut och därutöver presenteras en kavalkad av högst professionella musiker, som Chiaroscurokvartetten, Musica Vitae, nyckelharpsvirtuosen Emilia Amper, jazzstjärnan Magnus Lindgren och Svenska Kammarkören och många fler.  

Change Music Festival arrangeras av Kungsbacka kommun och Varbergs kommun i samarbete med Region Halland. Läs mer på www.changemusicfestival.se  

Kontakt

Vill du veta mer om Change Music Festival kontakta gärna:  

Mats Eriksson, projektledare, på telefon 0300-83 41 92 eller e-post mats.o.eriksson@kungsbacka.se 

Patric Aurell, projektledare, på telefon 0708-19 79  18 eller e-post patric.aurell@regionhalland.se 


Ämnen: Kultur

Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.

Kontaktpersoner