2020-02-04 07:00Pressmeddelande

Nu satsar Region Halland ytterligare på hållbar affärsutveckling

Idag finns det ett antal organisationer i Halland som fokuserar på affärsutveckling utifrån olika perspektiv. Region Halland ser behov av att komplettera utbudet för att kunna möta framtidens möjligheter inom hållbar tillväxt och utlyser därför 6 miljoner kronor per år i tre år för detta.

Fokus för utlysningen är affärs-utvecklingsprocesser som bidrar till att förflytta det halländska näringslivet mot en hållbar omställning.

- Hela innovations- och företagsstödet i Halland behöver fokusera ännu mer på hållbarhetsaspekterna. Nu skapar vi en mer långsiktig finansiering för de aktörer som erbjuder näringslivet metoder för hållbar affärsutveckling, säger Ann-Mari Bartholdsson, verksamhetschef regional utveckling, på Region Halland.

Målet på längre sikt är att:

• öka företagsledningars kunskaper om hållbar affärsutveckling
  • näringslivet har ökat sin omställningsförmåga
  • fler företag ser hållbar tillväxt som den självklara vägen
  • bidra med kunskap som kan nyttiggöras i metoder, processer, tjänster och produkter

Kort om Region Hallands tillväxtstrategi:
Ett konkurrenskraftigt, inkluderande och attraktivt Halland är målet för Tillväxtstrategin för Halland. För att nå detta behövs bland annat fortsatt god utveckling av det livskraftiga och mångfacetterade näringslivet i Halland. En av Region Hallands uppgifter är att stötta företag som vill utvecklas och växa på ett hållbart sätt.

Kontakt:
Ann-Mari Bartholdsson, verksamhetschef, regional utveckling, Region Halland