2020-04-24 13:52Pressmeddelande

Läget i Halland är under kontroll

Statsminister Stefan Löfvén tar nu i dagarna kontakt med alla kommuner och regioner för att höra sig för om läget med anledning av arbetet med coronapandemin.
Budskapet från Regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson i samtalet var att Region Halland har läget under kontroll och en organisation som står rustad att hantera läget.

– Det känns positivt att kunna lämna det här beskedet för Hallands del, säger Mikaela Waltersson. Vi vet ju inte hur situationen utvecklar sig, men vi är beredda på både att det här kan bli utdraget eller att det kan bli ännu fler sjuka.

Under samtalet beskrev också Mikaela Waltersson vad som är viktigt för Halland just nu:

–  Vi behöver fortsatt säkra den nationella samordningen av läkemedel och skyddsutrustning. Dessutom framförde jag att vi önskar att man nationellt kallar samman alla regioner för gemensam diskussion om hur vi småningom öppnar upp Sverige, där bland annat kollektivtrafik är en viktig del i ett välfungerande samhälle.

Kontakt:
Mikaela Waltersson, regionstyrelsens ordförande,  070-325 42 15