2020-09-08 07:08Pressmeddelande

Kliv in digitalt i Halmstads slott på Kulturarvsdagen

Region Halland och Länsstyrelsen Halland genomför i år Kulturarvsdagen helt digitalt. En 3D-modell av Halmstads slott har tagits fram för att tillgängliggöra slottet för allmänheten.

Kulturarvsdagen infaller helgen den 12-13 september. I år kan du ta del av en digital guidning av Halmstads slott. Vandra genom salarna och lär dig mer om slottets historia, föremål och konstverk. Aldrig tidigare har slottet varit tillgängligt på detta sätt för allmänheten.

3D-modellen fungerar bäst i webbläsaren Google Chrome eller annan likvärdig webbläsare. Du kan även uppleva den genom VR-glasögon. Modellen kommer att finnas kvar på Region Hallands webbplats även efter att Kulturarvsdagen är genomförd.

Gå även in på Riksantikvarieämbetets hemsida för att hitta fler evenemang som genomförs i Halland.

Välkommen till Kulturarvsdagen helgen den 11-13 september!

Länk till 3D-modellen: https://my.matterport.com/show/?m=fMiUnkN7XbR

Kulturarvsdagen i Halland på Riksantikvarieämbetets webbplats: https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/kulturarvsdagen/besok-kulturarvsdagens-arrangemang/kulturarvsdagen-i-halland/

För mer information, välkommen att kontakta Johanna Petersson, utvecklare kulturarv

Telefon: 073 341 20 61

e-post: johanna.e.petersson@regionhalland.se


Ämnen: Kultur

Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.

Kontaktpersoner