2020-05-05 14:05Pressmeddelande

Klart med ny förvaltningschef för Närsjukvården

­­­­­­Regionstyrelsens arbetsutskott har fattat beslut om att tillsätta Karin Hesselgard som ny förvaltningschef för Närsjukvården i egen regi.

I rollen ingår förvaltningschefskap för alla vårdcentraler i egen regi, Folktandvården, palliativa vården i Falkenberg samt ett antal andra närsjukvårdsuppdrag.

Karin Hesselgard har sedan 2018 arbetat som senior rådgivare med management inom ledarskap och verksamhetsutveckling, i det egna bolaget PetKa AB. Innan dess har hon varit divisionschef och förvaltningsstabschef i Region Skåne. I botten är Karin Hesselgard sjuksköterska med bland annat doktorsexamen inom neurokirurgi. Hon har lång erfarenhet både som chef och inom förändringsledning.

– Det känns väldigt bra att ha rekryterat en kompetent ledare med tyngdpunkt på förändringsarbete och med tydlig förankring i forskning, säger regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson. Vi ser att vi behöver ställa om hälso- och sjukvården i olika avseenden för att möta de behov som finns – och en chef med den här profilen, borgar för god kvalitet i fortsatt arbete.

I det samarbete som sker mellan olika aktörer i Halland, bland annat kring nya arbetssätt och ett förstärkt hälsoperspektiv, kommer Karin att ha en central roll:

– I Karin Hesselgard får vi en chef som är van att ta in de många olika perspektiv som krävs i samarbeten över förvaltnings- och organisationsgränserna, säger Närsjukvårdens ordförande Axel Storckenfeldt. Karin är dessutom en omvittnat coachande och tydlig chef som är lätt att följa och det stämmer bra med det tillitsbaserade ledarskap och styrning som vi vill ha.

Karin Hesselgard börjar den 17 augusti.

Kommunikationsdirektör
Johanna Wiechel-Steier