2019-12-04 11:02Pressmeddelande

Idrottshallen på Katrinebergs folkhögskola stängd tillsvidare

I fredags, den 29 november, fattade Region Hallands fastighetsavdelning beslutet om att stänga idrottshallen på Katrinebergs folkhögskola. Beslutet togs på grund av att det finns fuktskador i den bärande konstruktionen, vilket kan vara försvagande för byggkonstruktionen. 

Potentiell risk att vistas i lokalen 

Det var i samband med att det gjordes en utredning för att installera solceller på idrottshallens ena långsida som det upptäcktes att idrottshallen var i så pass dåligt skick att man beslutade att stänga ner den.

Vi har upptäckt att det kan finnas en risk med att vistas i byggnaden. Vi väljer därför att stänga idrottshallen fram tills att vi kan garantera säkerheten för de som ska vistas där, säger Sara Jakobsson, fastighetschef Region Halland. 

Drabbar främst deltagarna på folkhögskolan 

På Katrinebergs folkhögskola studerar idag cirka 280 personer och att idrottshallen stänger påverkar framförallt dessa. 

Först och främst drabbar det våra deltagare här på skolan, men även föreningar i närområdet som hyr in sig hos oss blir ju tyvärr berörda av detta, säger Peter Carlsson, rektor Katrinebergs folkhögskola. 

I dagsläget finns det ingen ersättningshall för deltagare och hyresgäster. Den undervisning som idag sker i hallen är förnäravarande inställd eller ersatt på ett annat sätt, exempelvis med träning utomhus så länge vädret tillåter. Region Hallands fastighetsavdelning har nu beställt en komplett utredning från ett externt konsultföretag som kommer att klargöra idrottshallens framtid.  

Vi avvaktar utredningen från konsultföretaget innan vi kan uttala oss om vad som kommer att ske med idrottshallen, fortsätter Sara Jakobsson.

Det här är såklart jättetråkigt, säger Peter Carlsson. Men vi har det största förtroendet för Region Hallands fastighetsavdelning, att de fattat rätt beslut och hjälper oss på alla sätt i den här frågan, avslutar rektorn på Katrinebergs folkhögskola. 

För frågor gällande idrottshallens byggkonstruktion kontakta Sara Jakobsson fastighetschef Region Halland, på mail sara.jakobsson@regionhalland eller telefon 0764-966141 

För frågor gällande undervisningen på Katrinebergs folkhögskola, kontakta rektor Peter Carlsson på mail peter.carlsson@regionhalland.se eller telefon 070-623 15 09

 


Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.

Kontaktpersoner