2021-02-03 06:45Pressmeddelande

Hela Halland ska läsa "I väntan på kometen"

Ingrid Kampås, bokomslag till "I väntan på kometen" och symbol med texten "Hela Halland läser".

Årets bok i Hela Halland läser är 2021 I väntan på kometen skriven av hallandsbördiga Ingrid Kampås. Det blir aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök under mars och april. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Kultur i Halland har glädjen att meddela att boken I väntan på kometen av Ingrid Kampås är utvald som läsebok i Hela Halland läser 2021.

Samarbetsparter är folkbiblioteken i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg samt Hallandsposten, Hallands Nyheter och Norra Halland. Hela Halland läser arrangeras för åttonde gången i rad.

Digitalt författarbesök i april

Författarbesöken med Ingrid Kampås sker digitalt den 15 april på folkbiblioteken i alla sex kommuner i Halland. I samband med dessa sker en mängd olika aktiviteter arrangerade av biblioteken.

Ingrid Kampås är född i Veddige 1957. Hon utbildade sig till sjuksköterska och när författarådran gjorde sig gällande publicerades hennes första bok 2002. I väntan på kometen är hennes åttonde roman. Hon flyttade till Lübeck i Tyskland 2011 och arbetar sedan dess enbart som författare och litterär översättare från tyska, norska och danska till svenska.

I väntan på kometen

Det är sextiotal i Halland och på första skoldagen blir Anna och Stefan bänkkamrater, eftersom de blir över. Stefan bor med sin mamma hos gammelmorfar Petrus, 2 meter och 4 centimeter lång, han som har bott i Amerika, men sedan många år nu snickrar dörrar och fönster i hembygden medan Stefan sover på hans rock i kutterspånshögen.

Anna bor på Villagatan, har en städande starkt religiös mor och en pappa som älskar en annan. I barnens liv finns också den unga lärarinnan Ella, som bär på en stor hemlighet. Och Neil Armstrong som Stefan skriver brev till.

En roman om uppslukande kärlek och försoning.

Christine Karlsson, litteraturproducent, Kultur i Halland
E-post: christine.karlsson@regionhalland.se