2020-09-15 05:30Pressmeddelande

Halland får egen filmfestival

Premiär för ”Hallands Filmfestival” en tvådagars filmfestival med filmer från halländska filmskapare i alla åldrar. Festivalen äger rum för första gången den 19–20 september 2020 i Figarosalen på Halmstads teater och är ett forum för filmare och filmintresserade i hela Halland.

Festivalen kan ses på plats av max 50 personer, men livesänds också båda dagarna på Kultur i Halland – Films kanal på YouTube. Om det blir fullt i Figarosalen kan ytterligare 50 personer se livesändningen på Nolltrefem, Halmstads kulturhus för unga.

Den första dagen ägnas åt ett urval filmer; kort- lång- och dokumentärfilm samt musikvideo från filmare med anknytning till Halland. Det blir också samtal med några av filmernas skapare bl.a. får vi träffa den prisbelönta regissören Mikel Cee Karlsson från Varberg.

Den andra dagen är det dags för PLAY, en kortfilmstävling med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar.Tävlingsklasserna mellanvikt och tungvikt i PLAY är också den regionala uttagningen till Novemberfestivalen, som också kallas ”SM i ung kortfilm”, för filmer med en regissör som är 16-26 år.

Årets jury för PLAY

• Simon Vahlne, regissör
  • Tina Karlsson, biografägare
  • Ika Nord, teaterkonsulent