2020-09-01 13:26Pressmeddelande

Författarbesök i Hallands största bokcirkel

Boken Sörjen som blev och författaren Anna Takanen, samt logotypen Hela Halland läser.Anna Takanen och boken Sörjen som blev. Fotograf: Fredrik Skogkvist. Kollage: Kultur i Halland.

Äntligen är det dags för författarbesök i Hallands största bokcirkel! Anna Takanens bok Sörjen som blev presenterades i våras som årets bok i Hela Halland läser 2020. Nu gör författaren tre fysiska besök på biblioteken i Halland. Du kan även att ta del av författarbesök digitalt.

Hela Halland läser arrangeras för sjunde gången och det blir aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Som tidigare meddelats valdes Anna Takanens bok Sörjen som blev ut till Hela Halland läser 2020. Under den pågående pandemin har många aktiviteter på folkbiblioteken ställts om, alternativt flyttas fram i tid. Ett sådant arrangemang är Hela Halland läser. Författarbesöken där Anna Takanen samtalar om sin bok skulle ha hållits i april i år. Nu kommer samtalen att ske fysiskt på tre folkbibliotek i regionen.

Besöket i Varberg, där Anna Takanen och Marit Kapla samtalar kring boken, filmas för att kunna visas på övriga folkbibliotek i olika format. Dessutom spelar Bibliotekspodden från Stadsbiblioteket i Halmstad in ett samtal med Anna Takanen under dessa dagar, som även filmas för publicering.

Det är fri entré till författarbesöken men begränsat antal platser. Boka plats i förväg via respektive bibliotek!

Författarbesök med Anna Takanen

  • Söndag 6/9 Kungsbacka, Fyrens bibliotek
  • Tisdag 8/9 Hylte, Forum, biosalongen
  • Onsdag 9/9 Varberg, Varbergs Teater
  • Torsdag 10/9 och framåt - digitalt via Bibliotekspodden på http://bibliotek.halmstad.se

Hela Halland läser arrangeras av Laholms kommun, Halmstads kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun, Kungsbacka kommun och Kultur i Halland i samarbete med Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Hela Halland läser 2020

Kontakt

Christine Karlsson, litteraturproducent
Telefon: 072 085 22 48
E-post: christine.karlsson@regionhalland.se 


Ämnen: Kultur

Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.