2021-10-25 05:25Pressmeddelande

FN-rollspel på Munkagårdsgymnasiet

Under tisdag och onsdag, 26–27 oktober, anordnar Munkagårdsgymnasiet i Tvååker utanför Varberg ett FN-rollspel för sina elever i årskurs 3. Detta är en del i Munkagårdsgymnasiets arbete som certifierad FN-skola samt vårt arbete med hållbarhetsfrågor.

FN-rollspelet ger eleverna inblick i internationella samarbeten. Eleverna får genom förhandlingar och debatt i rollspelet uppleva de konflikter och svårigheter som uppstår när länder med olika förutsättningar, ideologier och intressen ska samarbeta.

Den stora frågan som ska diskuteras under FN-rollspelet är klimatfrågan. Genom den berörs också miljöfrågor, ekonomisk och social utveckling, säkerhetspolitik, mänskliga rättigheter och rättvisa.

Naturbruksgymnasium för blivande bioprenörer

Munkagårdsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium med cirka 300 elever, som drivs av Region Halland. Vi profilerar oss som en entreprenöriell och framåtriktad naturbruksskola som utbildar bioprenörer – miljömedvetna blivande entreprenörer inom djurvård, lantbruk, naturturism, skogsbruk och trädgård.

Engagemang och kompetens i globala frågor

Som det första naturbruksgymnasiet i Sverige är vi på Munkagård sedan 2019 en certifierad FN-skola.

Att vara FN-skola betyder att man bryr sig mycket om hållbar utveckling med allt vad det innebär. Att visa omsorg om vår planet och att engagera sig för internationella frågor och mänskliga rättigheter, såväl här hemma som i resten av världen.

Kontakt

Press och media är välkomna att besöka skolan under rollspelet. Ta kontakt med oss för mer information och för att boka in en tid för besök.

Kristoffer Petersson Karlberg, lärare samhällskunskap
Tel. 070 688 16 97 e-post: kristoffer.petersson-karlberg@regionhalland.se

Kristina Bergsten, lärare naturkunskap
Tel. 070 855 04 89 e-post: kristina.bergsten@regionhalland.se

Skolans webbplats: https://munkagard.regionhalland.se/

Logotyp för certifierad FN-skola, FN-förbundet, UNA Sweden.