2020-03-09 07:00Pressmeddelande

Ett bekräftat fall i Halland av coronavirus

Ett fall av det nya coronaviruset har bekräftats i Halland. Det handlar om en person som har varit i Italien.

Under helgen togs prov på en person i Halland som hade milda sjukdomssymtom efter resa till norra Italien. Provsvaret som kom under söndagen visade att patienten har coronavirusinfektion.

- Det har funnits med i vår beredskap att vi skulle kunna få fall. Vi tog prov på patienten som också isolerades. Riskläget i Halland har inte förändrats i och med detta fall, säger Maria Löfgren, smittskyddsläkare i Halland.

Smittskydd Halland kartlägger nu de personer som den smittade kan ha träffat sedan insjuknandet, så kallad kontaktspårning.

- Att vi nu fått ett bekräftat fall i Halland förändrar inte risken för smitta i samhället, säger Maria Löfgren.

Kontakt

Johanna Wiechel Steier, kommunikationsdirektör, 070-082 22 14, Johanna.Wiechel-Steier@regionhalland.se

Maria Löfgren, smittskyddsläkare, 035-131607 eller 070-319 16 13, maria.m.lofgren@regionhalland.se

Anders Enocksson, biträdande smittskyddsläkare, 035-131613