2020-11-09 13:24Pressmeddelande

Dela Språket satsar på vardagsaktiviteter

Logotyp för Dela SpråketLogotyp för Dela Språket

Det digitala initiativet Dela Språket är tillbaka, även den här gången för att stödja föräldrar som är hemma extra mycket med sina barn i dessa tider. Instagramkanalen kommer att uppdateras flera gånger i veckan med roliga vardagstips och saker föräldrar kan göra tillsammans med sina barn. 

Den här gången kommer vi att göra en ABC kampanj som knyter an till vardagen för en familj med små barn, säger Maria Ehde Andersson som är processledare för Språkstart Halland och initiativtagare till Dela Språket. 

Dela Språket vill uppmuntra föräldrar att använda det som finns runt om dem i vardagen, språkträning behöver inte vara avancerat eller krångligt. Det viktiga är att man pratar, lyssnar och förklarar. Budskapet till alla föräldrar är tydligt, du har alltid fler ord än dina barn, så prata, lek, sjung och läs! 

Vi vill göra det här med en lättsam och rolig tvist och förhoppningsvis kan vi locka fram ett igenkännande leende, avslutar Maria Ehde Andersson.

Genom följa @delaspraket på Instagram får du som är förälder mycket inspiration om saker du kan göra med ditt barn. 

Dela Språket är en digital pekbok från Språkstart Halland som visar hur föräldrar med små medel kan ge sina barn ett större ordförråd. Initiativet kombinerar den viktiga språkträningen med föräldrars redan existerande intresse för sociala medier.   

Kontakta processledare Maria Ehde Andersson för mer information. Epost: maria.ehde-andersson@regionhalland.se Tel:  0702-66 71 56 


Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.

Kontaktpersoner