2020-04-07 08:12Pressmeddelande

Dela Språket satsar på aktiviteter för barn

Logotyp för Dela SpråketLogotyp för Dela Språket

Det digitala initiativet Dela Språket vill hjälpa föräldrar som är hemma extra mycket med sina barn just nu. Varje dag kommer Instagramkanalen att uppdateras med en rolig aktivitet och ett språkträningstips som föräldrar kan göra tillsammans med sina barn. En aktivitet som både är kul men även utvecklande för barns språk. 

Genom att lägga ut roliga och språkutvecklande aktiviteter på Instagram så hoppas vi kunna ge föräldrar inspiration till roliga saker man kan göra med sina barn nu när många är extra mycket hemma. Säger Maria Ehde Andersson, processledare på Språkstart Halland och initiativtagare till Dela Språket. 

Det kommer att vara saker som man kan göra både ute och inne, men som inte kräver att man reser iväg eller handlar nya saker. 

Vi vet att det kan vara många som har svårt att komma på hur man ska sysselsätta exempelvis en treåring, som är lite förkyld och inte kan vara på förskolan men som är så pigg att hen inte behöver ligga nerbäddad hela dagen, fortsätter Maria Ehde Andersson. 

Dela Språket vill uppmuntra föräldrar att använda det som finns runt om dem i vardagen, språkträning behöver inte vara avancerat eller krångligt. Det viktiga är att man pratar, lyssnar och förklarar. 

Vårt budskap till föräldrarna är, du har alltid fler ord än ditt barn, dela med dig. Så prata, lek, sjung och läs! 

Genom följa @delaspraket på Instagram får du som är förälder mycket inspiration om saker du kan göra med ditt barn. 

Dela Språket är en digital pekbok från Språkstart Halland som visar hur föräldrar med små medel kan ge sina barn ett större ordförråd. Initiativet kombinerar den viktiga språkträningen med föräldrars redan existerande intresse för sociala medier.   

För mer information kontakta

Maria Ehde Andersson, processledare Språkstart Halland och initiativtagare till Dela Språket 

Maria.ehde-andersson@regionhalland.se Tel: 0702-66 71 56 

www.delaspraket.seOm Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.

Kontaktpersoner