2021-09-07 08:11Pressmeddelande

Barn- och ungdomspsykiatrin får tillskott på tio miljoner 

Region Hallands hälso- och sjukvårdsutskott har beslutat om ett tillskott på 10 miljoner kronor till barn- och ungdomspsykiatrin.
− Med det här tillskottet vill vi förbättra tillgängligheten och säkra att barn och ungdomar i Halland får den vård de behöver, säger Mikaela Waltersson (M), Regionstyrelsens ordförande. 

Beslutet som fattades på tisdagen innebär att barn- och ungdomspsykiatrin får ytterligare två miljoner kronor under 2021 och 8 miljoner kronor under 2022. Beslutet innebär extra resurser till verksamheten och utökade mottagningstider. 

− Antalet patienter och remisser har ökat under flera års tid såväl i Halland som nationellt. När allt fler barn söker vård behöver vi möta det behovet. På det här sättet ser vi till att vi kan erbjuda varje barn de besök och den behandling de behöver trots att allt fler familjer nu söker sig till oss och denna viktiga verksamhet, säger Mikaela Waltersson och förklarar att ökningen ser ut att fortsätta: 

− En fortsatt ökning tillsammans med hur pandemin kan påverka behovet är anledningen till att vi i alliansen vill göra detta just nu. Vi är mycket måna om att varje barn och ungdom får den hjälp de behöver, så det känns självklart för oss att göra den här satsningen. 

Kontaktperson:
Mikaela Waltersson, regionstyrelsens ordförande, 070 325 42 15Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.