2020-10-29 09:20Pressmeddelande

ÄNDRAD TID för presskonferens om gemensam hantering av smittläget

OBS ändrad tid. Ny tid: 15.30

Inbjudan till presskonferens om
Gemensam hantering av smittläget i Halland

Vi ser just nu en oroande ökning av antal smittade samt sjukhusvårdade i Halland. Av den anledningen har Regionala rådet för samhällsskydd och beredskap sammankallats för möte på torsdag för att diskutera hantering i rådande läge samt eventuella kompletterande åtgärder till nuvarande råd och rekommendationer.

Efter en tid med måttlig ökning som lagt sig på en platå under några veckor ser vi nu att vi i Halland, precis som i många andra regioner, har en oroande utveckling. Enbart under tisdagen denna vecka bekräftades 99 personer vara smittade av covid-19. Så många fall under ett dygn har inte noterats sedan pandemins start. Sammantaget under måndagen och tisdagen denna vecka hade vi 175 fall, vilket är nästan lika mycket som under hela veckan före. Vi ser också fler sjukhusvårdade, där vi gått från sex inneliggande till nio på bara några dagar.

Av den anledningen samlas Regionala rådet för samhällsskydd och beredskap imorgon, för att gå igenom analysen av smittläget och diskutera hantering och eventuella åtgärder. Rådet består att de regionala aktörerna (de halländska kommunerna, Länsstyrelsen och Region Halland) som tillsammans med Smittskydd Halland och Folkhälsomyndigheten diskuterar särskilda regionala eller lokala åtgärder. Formellt fattar Folkhälsomyndigheten beslutet om allmänna råd.

I samband med detta vill Region Halland och Länsstyrelsen i Halland bjuda in till presskonferens för att redogöra för läget, hur den gemensamma hanteringen ser ut i Halland och vad detta innebär för invånarna i Halland.

Tid: 29/10, Ny tid: kl 15:30
Plats: Regionkontoret, Södra vägen 9 i Halmstad.
Medverkande: Länsråd Jörgen Peters, Regiondirektör Jörgen Preuss, Smittskydd Halland samt Hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Engström.

Följ live på Region Hallands webbplats: https://www.regionhalland.se/om-region-halland/smittskydd/information-om-det-nya-coronaviruset/

För mer information samt för intresseanmälan för intervjuer efter presskonferensen, kontakta: johanna.wiechel-steier@regionhalland.se eller via sms: 0700-822214Om Region Halland

Region Hallands uppdrag är att driva frågor inom hälso- och sjukvård, näringsliv, kultur, miljö, infrastruktur med mera. Vår vision är att Halland ska bli den 'Bästa livsplatsen'. Med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag inom.

Kontaktpersoner

Kommunikationsdirektör
Johanna Wiechel-Steier