2018-09-26 07:13Nyheter

Väv-entusiaster samlas i Halmstad

Den 24-26 september 2020 arrangeras Vävmässan på Halmstad Arena. Mellan 8 000 - 10 000 svenska och internationella besökare förväntas komma till Vävmässan som är den största i världen i sitt slag.

Vävmässan arrangeras vart tredje år av Svenska Vävrådet och olika orter väljs för varje tillfälle. Den allra första Vävmässan gick av stapeln 1986, just i Halmstad. Nu är det dags igen!

Vävmässan erbjuder föredrag, textila utställningar och ett stort utbud av både svenska och internationella utställare.

- I Halmstad och runt om i Halland finns en livaktig vävtradition, många vävstugor, lång textil- och vävhistoria, intressanta konstnärer och innovativt nytänkande, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet om valet av arrangör.

Marita Jönsson, utvecklare - slöjd och konsthantverk, Region Halland, är lokal värd för Vävmässan 2020 och ser nu fram emot att få visa upp det halländska textilhantverket.

- Det känns fantastiskt att få välkomna alla vävare till Halland och Halmstad. Här finns en levande hemslöjdstradition som känns viktig att lyfta, för både tillresta och boende i länet, säger Marita Jönsson.

För besöksnäringen i Halmstad bidrar Vävmässan med många besökare vid en gynnsam tid på året.

- Vävmässan bidrar till att förlänga högsäsongen för vår besöksnäring. Vi hoppas också att mässan lockar ett stort antal utländska besökare, ända från Nordamerika till Japan. Vävmässan stärker Halmstad som konst- och kulturdestination och vi arbetar aktivt med att hitta olika synergieffekter till stora evenemang som detta, säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

För mer information kontakta:

Tina Ignell, Ordförande i Svenska Vävrådet
E-post: tina@vavmagasinet.se