2019-01-17 13:16Nyheter

Renoverad rehabbassäng på Vårdcentralen Falkenberg återinvigd

Idag, torsdagen den 17/1, var det nyinvigning av rehab-bassängen på Vårdcentralen Falkenberg. Nytt kakel, nya rör och ny belysning är på plats och tidigare bekymmer med läckage har åtgärdats.

Bassängen har tempererat 33-gradigt vatten och används av cirka 300 personer per vecka. Besökarna är patienter på vårdcentralen samt medlemmar i olika föreningar som hyr anläggningen.

Officiella premiärbadare under invigningen var reumatikerföreningens så kallade Bechterew-grupp. Det är patienter med en reumatisk ryggsjukdom som har stor nytta av sjukgymnastik i vatten.

- Träning i vatten erbjuder möjligheter till rörelse som inte går att utföra på land. Fördelen handlar framför allt om flytförmågan som avlastar leder och tillåter att rörelser sker med minskad gravitationskraft. Det minskar smärta och muskelspänningar, förbättrar cirkulationen, stärker muskler och mycket mer, säger Mikael Petersson, sjukgymnast på Vårdcentralen Falkenberg.

Bechterew-gruppen har under hösten fått sköta sin träning på egen hand utifrån förmåga.

- Men inget har kunnat ersätta bassängträningen som är så viktig för oss. Tack var den klarar vi vardagen på ett bättre sätt. Det varma vattnet, den skonsamma träningsformen och gemenskapen i gruppen är till stor hjälp, säger Irene Dahlberg Johansson från Bechterew-gruppen.

kommunikationschef Närsjukvården
Anna Stålnacke