2018-12-19 14:20Pressmeddelande

Nu släpps 5 000 extra doser influensavaccin till Halland

I dag, onsdag den 19 december kom beskedet som många väntat på!
Femtusen extra doser influensavaccin är på väg till Halland.

Det innebär att vårdcentralerna i Halland kan beställa mer vaccin och fortsätta att vaccinera patienter mot influensa. Vaccinet går att beställa från och med i dag, men kommer inte att levereras till vårdcentralerna förrän tidigast onsdag den 3 januari.

För patienter som vill vaccinera sig mot influensa går det bra att ringa och boka tid.
Det är viktigt att vaccinera sig mot influensa om man har fyllt 65 år, är gravid efter vecka 16 eller bär på någon sjukdom som gör att man drabbas hårdare av ett influensavirus.

För mer information om influensa, se 1177.se!

Kontakt:
Anders Enocksson Smittskyddsöverläkare Region Halland