2019-03-12 10:34Pressmeddelande

Jazzkvartetten Tonbruket gör fyra spelningar i Halland

Tonbruket.Tonbruket. Fotograf: Jenny Baumgartner.

Tonbrukets musik går under etiketten ”jazz”, men musiken har influenser från genrer som progg, psykedelisk jazz, rock och avantgarde. Med förra årets liveplatta i ryggen är de nu åter ute på vägarna och kommer till Halland för fyra konserter.

Våren 2018 släppte Tonbruket liveplattan "Live Salvation" och nu finns det goda möjligheter att även uppleva bandet på scen då de kommer till Hylte, Kungsbacka, Halmstad och Laholm.

Tonbruket består av Dan Berglund (bas), Johan Lindström (gitarr), Martin Hederos (klaviatur) och Andreas Werliin (trummor).

Turné i Halland 14-17 mars

• Torsdag 14 mars kl. 19.00 – Hylte folkbibliotek, Hyltebruk.
• Fredag 15 mars kl. 19.30 – Kungsbacka Teater, Kungsbacka.
• Lördag 16 mars kl. 16.00 – Nissanscenen, Stadsbiblioteket i Halmstad.
• Söndag 17 mars kl. 16.00 – Laholms Teater, Laholm.

Konsertserien Studio:

Turnén ingår i konsertserien Studio: och arrangeras av Hylte kommun, Kungsbacka Teater, Jazz i Halmstad, Laholms kommun och Kultur i Halland.

Konsertserien Studio: är ett samarbete med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.
www.regionhalland.se/studio

Kontakt

För mer information och bokning av intervjuer, kontakta gärna Emrik Larsson, musikproducent Kultur i Halland, tel. 070-916 28 11, e-post: Emrik.Larsson@regionhalland.se

Ämnen: Kultur