2018-10-16 07:52Pressmeddelande

Invigning av Exportcentrum Halland – en storsatsning på halländska exporterande företag

Exporterande företag är viktiga för Halland. De skapar nya jobb och bidrar till fortsatt tillväxt.
- Vi ser en positiv trend för våra exporterande företag. På ett år har exporten i Halland ökat med 10 procent. För att främja utvecklingen lanseras nu Exportcentrum Halland, säger Dag Hultefors, ordförande i Regionstyrelsens Tillväxtutskott.

En mängd stödfunktioner och aktörer hjälper exporterande företag att utvecklas. Men det är idag svårt för företagarna att hitta rätt hjälp. Via den nya, digitala plattformen Exportcentrum Halland får de tillgång till kunskap, inspiration och snabb kontakt med rätt person.

- Exportcentrum Halland är en kraftsamling för halländska exporterande företag. Deras bidrag till fortsatt god tillväxt i Halland är viktig, fortsätter Dag Hultefors.
Den 25 oktober kickar Region Halland igång Exportcentrum Halland med en långlunch på Tjolöholms Slott utanför Kungsbacka. Vi välkomnar media att vara med under invigningen, observera att anmälan om lunch behöver göras senast den 17 oktober (se anmälan om lunch längre ner i texten).

Invigning av Exportcentrum Halland den 25 oktober 2018

11.30 Experter från Västsvenska Handelskammaren, Business Sweden, Almi, Exportkreditnämnden minglar med företagare och media.
12.00 Lunch på halländskt tema.
12.30 Invigning av Exportcentrum Halland: Vi presenterar webbplatsen, våra ”exportboostar”, våra experter och hur vi kan hjälpa företagen att lyckas med exportresan.
13.00 Hur lyckades Varbergsföretaget L:a Bruket med sin exportresa? Mats Johansson, VD, berättar och svarar på frågor.
13.40 Lär av andras misstag, framgångar och expertis! Diskussionspanel med exportföretag och exportrådgivare.
14.15 Tack för idag!

I samband med långlunchen finns Dag Hultefors, ordförande i Regionstyrelsens Tillväxtutskott och Ellen Källberg, strateg på Näringslivsavdelningen, Region Halland tillgängliga för att svara på frågor om Exportcentrum Halland.

Lunchanmälan senast 17 oktober
Deltagandet är kostnadsfritt. Om du önskar äta lunch, vänligen anmäl dig till Ellen Källberg senast 17 oktober.

Ellen Källberg, strateg på Näringslivsavdelningen, Region Halland
E-post: ellen.kallberg@regionhalland.se