2019-02-05 12:33Pressmeddelande

INES presenterar: Dan Tepfer - Natural Machines

Dan Tepfer spelar på instumentet, projektioner i bakgrunden.Dan Tepfer. Fotograf: Nicolas Joubard.

På årets första konsert i INES-serien presenterar vi Dan Tepfer, som spelar på Yamaha Disklavierpiano - ett akustiskt piano med extra möjligheter. Elektronik och visuell projektion är också en tongivande del av konsertupplevelsen!

• Tisd. 12 feb kl. 19, Nissanscenen, Stadsbiblioteket i Halmstad. FRI ENTRÉ.

Den amerikanske jazzpianisten Dan Tepfer har bl a ett långvarigt duosamarbete med den stilbildande altsaxofonisten Lee Konitz. Förutom att framträda i jazzsammanhang är han dessutom en framstående kompositör och även klassisk pianist med många utmärkelser.

Natural Machines

Men ytterligare en sida av Tepfer är hans tekniska intresse med studier i astrofysik och det vi får höra i INES-serien är hans senaste projekt då han utforskar samarbetet mellan naturliga och mekaniska processer, genom att han interagerar med datorn i realtid både musikaliskt och visuellt. Han spelar på en Yamaha Disklavier, som är ett akustiskt piano med extra möjligheter. När han spelar på Disklavieren sänder det info till datorn som då spelar upp detta på instrumentet. Han kan alltså använda det akustiska instrumentet som en synt eller annat elektroniskt instrument. Han sätter reglerna för datorn och interagerar improvisatoriskt med den och Disklavieren.

Tack till Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet för utlån av Disklavieren.

Läs mer om Dan Tepfer: http://www.dantepfer.com/

INES-serien våren 2019

• Dan Tepfer, Natural Machines, tisdag 12 feb kl. 19.00 - Stadsbiblioteket i Halmstad.

• Natural Artefacts, lördag 2 mars kl. 15.00 - Stadsbiblioteket i Halmstad.

• 1 + 1 = 3 plays Hemispheric, lördag 23 mars kl. 13.30 - Kulturhuset Fyren, Kungsbacka.

INES är en akronym som står för Improviserat Nutida Experimentellt/elektroniskt Sound. Det är fri entré och konserterna sänds live över nätet och ligger sedan kvar på www.inesplay.se

INES-serien våren 2019 arrangeras av Halmstads kommun, Kungsbacka kommun, LJ Records och Kultur i Halland.

För mer information och för bokning av intervjuer, kontakta:

Emrik Larsson, musikproducent, Kultur i Halland, mobil: 070 916 28 11, e-post: Emrik.Larsson@regionhalland.se

Ämnen: Kultur