2019-05-13 14:15Pressmeddelande

Festival med drakflygning i Varberg

Barn och vuxna med flygande drake.

Alla som är sugna på att testa drakflygning ska bege sig till Södra fästningshörnan vid Varbergs fästning mellan klockan 12 och 16 på lördag. Ta med drake, filt och fikakorg och var med på drakfestival!

Under våren har det byggts drakar på flera bibliotek runtom i Halland i projektet Flyga drake. Konstnärerna Maiad Khalili och Farah Ali har visat omkring 250 deltagare hur man bygger en klassisk drake och många av deltagarna har redan hunnit testflyga sina drakar. På lördag 18 maj avslutas projektet med en stor drakfestival i Varberg kl. 12–16.

– Jag hoppas att himlen kommer att fyllas med färgglada dansande drakar. Alla som vill är välkomna att delta, med eller utan drake, hälsar projektsamordnare Emma Ihl.

Drakfestivalen kommer hålla till vid Södra fästningshörnan vid Varbergs fästning. Ta med dig drake (om du har) och fikakorg (om du vill). Det spelar ingen roll om du varit med på någon av workshoparna, alla är välkomna och det är gratis. Vid ihållande regn måste vi tyvärr ställa in, eftersom drakar inte kan flyga i regn.

Projektet Flyga drake drivs av Kultur i Halland - slöjd i samarbete med kommunerna i Halland.

Kontakt

För mer information, ta gärna kontakt med projektsamordnare Emma Ihl på 0706-398978 eller emma.ihl@regionhalland.se

Ämnen: Kultur

Relaterad media