2019-02-25 09:11Pressmeddelande

Ellen Sundberg är på turné i Halland

Ellen Sundberg och Northern Indians.Ellen Sundberg och Northern Indians.

Ellen Sundberg kommer till Halland med musikerna i Northern Indians. Tillsammans spelar de sånger av Kjell Höglund vid fyra konserter 28 februari – 3 mars.

För några år sedan var Ellen Sundberg med på en Kjell Höglund-hyllning i samband med Storsjöyran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Höglunds produktion och hittade en fantastisk låtskatt. Texter som är filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga. Poetiska och samtidigt raka och självklara. Många av dem skrivna för 30-40 år sedan men förbluffande aktuella än idag.

Många har längtat efter att höra Ellen sjunga på svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Höglunds sånger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i ålder, kön och säkert mycket annat, lyckas hon på ett helt obesvärat och naturligt sätt göra sångerna till sina.

Med som komp- och medmusiker följer Northern Indians från Piteå. Duon har gjort över 150 spelningar över hela landet och bl.a spelat förband till Doug Seegers vid ett flertal tillfällen samt var en av akterna på 2017 års upplaga av festivalen Rolling Rootsy Revue.

Turné i Halland 28 februari–3 mars

• Torsdag 28 februari kl. 19 – Varbergs teater, Kulturhuset Komedianten, Varberg. Ellen Sundberg är förband till Frida Selander. Entré.
• Fredag 1 mars kl. 12 – Lunchkonsert på Nissanscenen, Stadsbiblioteket i Halmstad. Fri entré.
• Lördag 2 mars kl. 13 – Snäckan, Kulturhuset Fyren, Kungsbacka. Fri entré.
• Söndag 3 mars kl. 19 – Café Strandgatan Tjugo, Halmstad. Entré.

Kontakt

För mer information och bokning av intervjuer, kontakta gärna Emrik Larsson, musikproducent Kultur i Halland, tel. 070-916 28 11, e-post: Emrik.Larsson@regionhalland.se

Ämnen: Kultur